Steek je licht op!

Licht - Minimalistische verlichting, strakke moderne lampen in eenvoudige kleuren. Louis Paulson lampen. Tijdloos ontwerp.

De zomer loopt op zijn einde en de dagen worden weer korter. Geen nood we lichten nu alvast een tipje van de sluier! We voorspellen voor u de verlichting trends van het komende jaar.

Glashelder verlicht

Glas is een geliefd materiaal bij verschillende ontwerpers in de branche van de verlichting. Niet enkel helder glas is bezig aan een opmars. Ook glazen armaturen in verschillende tinten zijn trending. De zichtbare draden en metaalwerk geven  een industriële touch aan elke ruimte. Heb jij het echter liever wat speelser? Kies dan voor lampen in verschillende vormen, fomaten en kleuren.

Minimalistische lux(e)

In de verlichting is ook de Scandinavische invloed een blijvertje. Kenmerkend zijn strakke vormen, eenvoudige kleuren en duurzame materialen.

Meer weten over hoe je de minimalistische touch in huis haalt? Klik hier.

Hoewel de Scandinavisch look met bleke muren en minimalistische decoratie een favoriet blijft van velen. Komt daar nu echter toch stilaan verandering in. Muren worden steeds vaker in dramatische donkere tinten geschilderd. Dit creëert een luxueus cocooning-effect in huis. Ook in de verlichting vond het minimalisme een perfecte tegenhanger. Maak kennis met de nieuwste trend, moleculaire armaturen.

Moleculaire verlichting

Voor wat extra chemie in huis kan je dus rekenen op lampen met een moleculaire vorm. Deze lampen hebben een industriële look door de combinatie van metaal met glas. Echter met een speels kantje. Want deze lampen strekken zich als het ware uit in de ruimte. Waardoor de lamp zich perfect aanpast in het geheel.  De ideale lamp om donkere ruimtes op te lichten om extra sfeer te creëeren in donkere dagen.

Deze moderne armaturen combineren alles wat trending is door strakke lijnen met opvallend glaswerk te combineren. Ben jij echter geen fan van lampen met zichtbare gloeidraad? Dan zijn opaal getinte porseleinen glasbollen misschien wel iets voor jou.

bronnen:
lightgallery.com
straluma.be
apartmenttherapy.com
elle.be