Woonkamer met een ruimtelijk effect creëren door kleuren.

Gepubliceerd op
pastel woonkamer

Ruimte creëren in uw woonkamer

Woonkamer decoreren met kleuren en patronen. Dit beïnvloedt sterk het ruimtegevoel van je woonkamer. De grootte van uw woonkamer heeft geen belang. Maak met deze kleurentips er vast een sfeervolle plek van. Dit zijn leuke weetjes om uw woonkamer lekker ruimtelijk te laten lijken. We hebben een aantal verschillenden mogelijkheden hieronder voor u omschreven. Ga aan de slag met deze gegeven ideeën.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ruimtes groter doen lijken

Laat een kleine woonkamer groter aan voelen. Daarom maak je best gebruik van lichte kleuren. Schilder het plafond en de muren in dezelfde kleur. Zo creëer je een ruimer gevoel. Of geef het plafond een kleur die net iets lichter is. Horizontale kleuraccenten kunnen de boel opvrolijken. Hierdoor krijgt de kamer meer diepte. Creëer meer diepte en sfeer. Dus voeg verschillende decoratie elementen toe aan uw interieur. Hierdoor kan je ook met kleurrijke schilderijen, fotokaders en andere decoratie diepte en sfeer creëren. Neem kleurenstalen mee naar uw bouwmarkt. Vervolgens laat u zich verder adviseren door gespecialiseerde medewerkers. Waarschijnlijk bieden zij u goede tips en verschillende mogelijkheden aan.

Ruimte lager doen lijken

Bevindt je leefruimte zich in een oude fabriek of herenhuis, kan het wel eens gebeuren dat het er ’s avonds vrij ongezellig aanvoelt door de hoge plafonds. Dit kan je verhelpen door het plafond in een donkere kleur te schilderen wat ervoor zorgt dat de kamer meteen een pak kleiner lijkt. Als je omlijstingen hebt, schilder je deze best ook in hetzelfde kleur als het plafond. Je kan hoge wanden ook breken door horizontale kleurvlakken aan te brengen of door lambriseringen. Naast kleur kan je ook gebruikmaken van hanglampen en staande lampen om een intiemere sfeer te brengen in grote ruimtes. Er zijn dus veel mogelijkheden om met kleur een mooie en sfeervolle ruimte te maken.

Bron: Auteur Bram De Vos –  http://www.interieurdesigner.be