Minimalistisch interieur in je werkruimte

minimalistische dubbele bureau werkruimte

Als eerste denken we bij een werkplek aan rommel. Maar het kan ook anders en wel met een minimalistisch interieur. Wat is dit juist? Heb je al ooit van minimalisme gehoord? Je hoeft niet al je spullen de deur uit te gooien. Toch moet je beseffen dat spullen maar spullen zijn.

Minimalistisch en strak

Wat zie je als je naar je werkplek kijkt? Liggen er overal papieren? Ga eens na of je deze allemaal nog nodig hebt. Vervolgens leg je er hier zo weinig mogelijk van in het zicht. Dit werkt toch alleen afleidend. Werp overbodige paperassen in de prullenbak. Een minimalistische stijl zorgt voor rust in je hoofd. En in een rustige sfeer zul je niet afgeleid worden maar je effectief op je werk concentreren.

Je weet nooit?

De “je weet nooit” -attitude kan ervoor zorgen dat je spullen opstapelt voor je het beseft. Als je om je heen kijkt, wat gebruik je dan echt? Wat heb je “voor de zekerheid?” Wat heb je in je bureau gestopt omdat je niet weet waar anders? Tijd om deze weg te doen.

Welke kleuren?

Zoals je in veel foto’s ziet wordt er veel wit gebruikt. Meng dit met zwart en grijstinten en je krijgt al snel een mooi geheel. Een pastelkleur kan om het geheel te breken.

Digitaal minimalistisch

In een werkruimte gebruik je veel digitale ruimte. Dit kan al snel een onoverzichtelijk geheel worden. Zoek uit wat beter kan. Maak een archief voor dingen die je niet gebruikt maar ook niet kan weggooien. Bedenk duidelijke namen voor al je mappen. Zoals met alles moet je de juiste balans vinden. Het blijft jou werkplek en deze moet voor jou werken.

bron tekst: https://www.hierisalleswonen.nl/minimalistische-werkplek/