Sixties in je interieur, een opvallende trend

Gepubliceerd op

De sixties-interieurs zijn terug.  Opvallende prints, gekke kleuren en fantastische designklassiekers. Ze worden vandaag de dag tot in het oneindige heruitgebracht … Daarom zijn de jaren zestig helemaal terug. Ze zijn aan een fikse revival bezig in het interieur. Dat blijft voorlopig nog wel even zo. Dus Haal de flower power in jou boven om je interieur om te vormen. Volgende tips helpen je op weg.

Ga voor opvallende sixties prints.

Niets typeert die uitbundige jaren meer dan drukke patronen. Zoals cirkels, bloemen en strepen. En bij voorkeur in al even opvallende kleuren natuurlijk. Ideaal voor een accentmuur in de woonkamer, slaapkamer of eetkamer. Een wereld van verschil.

sixties prints
Bronnen: 1. wallprints.be 2. woonblog.typepad.com 3. hgtv.com

Kies voor sixties kleuren.

Geel, roze, donkergroen, blauw of oranje zijn de kleuren bij uitstek uit de jaren zestig. Nu kiezen we er echter voor om deze kleuren op een subtiele manier te integreren. Dit kan met behulp van een aantal opvallende eyecatchers en accessoires. Kortom zorgt een klein detail voor een leuke verandering.

sixties interieur
Bron: interieurdesigner.be

Voeg een vleugje pop art toe.

De populaire tekeningen van Andy Warhol en Roy Lichtenstein beleefden hun hoogdagen in de sixties. Vandaag zijn ze echter nog steeds razend populair. Dus Hang ze aan de muur als collage. Kleed er een volledige muur mee aan. Of kies voor één enkel meubelstuk met opvallende print.

sixties Pop Art
Bronnen: 1. shelterness.com 2. digitexhome.co.uk

Integreer afgeronde vormen in je interieur.

Meubels met gebogen en afgeronde vormen stalen in de vervlogen jaren zestig de show. Ook anno 2016 zijn ze alomtegenwoordig in het interieur mét een subtiele knipoog naar de sixties. Dat kunnen we enkel toejuichen.

Bron: https://www.homify.nl/

 

Hergebruik oude spullen.

Bezoek regelmatig rommelmarkten en kringloopwinkels. Je weet nooit wat je tegen komt. Daarom is het des te leuker om oude meubels om te vormen tot unieke stukken.

bron: 28/01/2016 G.V.A https://www.gva.be/