Interieurstijl: enkele varianten op een rij.

Gepubliceerd op

Ben je op zoek naar een interieurstijl die aansluit bij uw smaak? Ontdek hier aansprekende stijlen, en lees meer over hun eigenschappen. Bekijk hoe je een design stijl kan toepassen in uw woning!

Scandinavische Interieurstijl

Scandinavisch design staat voor een ingetogen vormgeving en functionaliteit. Daarom zie je deze veelzijdige stijl in steeds meer woningen terug. Dankzij het speelse en luchtige karakter bekoort het heel wat liefhebbers.

Scandinavisch Design functioneel en ingetogen
Bron: https://www.elledecor.com/

Landelijke Interieurstijl

Een van de oudste design stijlen die we kennen is de Landelijke stijl. Toch is deze stijl nog steeds zeer bekend dankzij zijn prachtige eigenschappen. We zien hier vooral lichte zandkleuren en gebroken wit. Deze kleuren worden gecombineerd met natuurlijke elementen. Ook antieke meubels vinden zeker hun plek in deze stijl. Daardoor zorgt deze stijl voor een warme en zachte sfeer.

Landelijke interieurstijl zandkleuren antiek
Bron: https://www.interieurdesigner.be/

Industriële Interieurstijl

Industrieel design draait vooral om het productieproces. Hierdoor is de materiaalkeuze van groot belang. De industriële stijl draait om een ruwe afwerking met veel beton. Dus geïnspireerd op de industriebouw. Hierdoor zijn belangrijke kenmerken bijvoorbeeld: grote ramen, hoge plafonds en open ruimtes.

Industriële interieurstijl grote ramen hoge plafonds
Bron: https://www.pinterest.com/7mwoodworkingch/

Vintage Design

Hier draait alles om het ontwerpen van een charmante omgeving. Daardoor doet deze stijl denken aan vroeger. Dus denk bijvoorbeeld aan antieke verzamel objecten. Zoals afkomstig van rommel markten. De Vintage stijl geeft nieuw leven aan oud materiaal. Namelijk door het te repareren of ze een nieuwe kleur te geven.

Vintage Design bureau materialen hergebruiken
Bron: http://www.universodasreceitas.com

Tijdloos Design

Met dit tijdloos design creëer je een overzichtelijke woning. Doordat je kiest voor elementen die jaren meegaan, ziet deze stijl er altijd fris en strak uit. Dit dankzij hun blijvende karakter. Trends vind je hier absoluut niet in terug! Daarom speel je vooral in op afwerking. Verwerk natuurlijke materialen. Voor dit tijdloze design zijn de kleuren heel belangrijk. Kortom gebruik vooral kleuren zoals beige, grijs en gebroken wit.

Tijdloos design keuken witte kleur met natuurlijke accenten
Bron: https://myfancyhouse.com/

 

Bron: www.inspirerend-wonen.be