Ronde vormen

Gepubliceerd op
rotan bijzettafeltje in ronde vorm

Ronde en ovale vormen: een geslaagde interieurtrend. Leuk om ook aan jouw interieur toe te voegen!

Wanneer je ronde vormen toevoegt in je huis zorgt dat niet alleen voor een speels effect, het doorbreekt ook alle harde rechte lijnen in je interieur. Je kunt dit terugvinden in bijzettafeltjes, lampen, vazen, ronde spiegels, tafels en zelfs stoelen .

In tegenstelling tot wat je zou denken, geven ronde vormen extra ruimte. Ze brengen speelsheid en rust binnenskamers. Het zijn stuk voor stuk leuke accenten.

Spiegels

Door een ronde spiegel boven een strak dressoir te hangen, maak je het geheel wat speelser. Vervolgens kun je ook kiezen voor kleine spiegels bij elkaar . Zo fleur je een saaie muur gemakkelijk op en oogt het al snel als een klein kunstwerk.

Kleden

Een rond tapijt is niet alleen sfeervol, het is ook handig als je maar een kleine woonkamer hebt. Zodoende kan het een kleine ruimte namelijk optisch groter laten aanvoelen. Erg handig vinden wij! Combineer hem met een ronde tafel om er een sfeervol geheel van te maken.

Tafels

Bij ronde tafels kun je denken aan bijzettafeltjes. Net zoals bij een grote eettafel. Bovendien geven beiden een speelse look aan je interieur. Terwijl een ronde eetkamer tafel het voordeel heeft dat iedereen elkaar kan aankijken. Daardoor niet alleen extra gezellig, maar je wint er ook extra ruimte mee.

Ga je voor een rond salontafeltje? Door meerdere varianten te combineren, zorg je voor een extra ‘wauw’-effect. Vooral de Scandinavische meubelmerken hebben leuke exemplaren in huis, die de ruimte meteen die extra speelse toets meegeven.

Stoelen

De ronde vormen zie je ook in bijzet- of salontafels, stoelen, lampen en zelfs afgeronde hoeken van bijvoorbeeld kasten.

Ronde stoelen doen het vaak goed in een hoek van je woonkamer. Daarnaast kun je ze schuin neerzetten en afmaken met een klein bijzettafeltje en een gezellige plant. Hierdoor maak je binnen woonkamer een extra hoekje waar je je fijn neer kunt zetten met bijvoorbeeld een goed boek.

Bron: CIZZO.be & Seasons