Retrolicious in 2020 met botanical & gold

Gepubliceerd op
retrolicious gold botanical 2020 - 2

Retrolicious in 2020 met botanical & gold

Waar anders het voorjaar in teken staat van zoveel mogelijk naar buiten trekken, is dat in 2020 voor veel gezinnen niet mogelijk door corona. Dit is het jaar bij uitstek om verre reizen naar je woonkamer te vertalen. Zo kan je lekker cocoonen en dagdromen in je eigen tropische paradijs. Ontdek hier hoe je deze stijl naadloos toepast.

2020

Minimalisme is uit. Dé interieurtrend voor 2020 is botanical & gold met een retrolicious art déco kantje. In 2020 gaan we voor rijke, warme kleuren en royaal gevulde ruimten. De ontdekkingsreiziger in ons weet zijn honger naar avonturen in verre landen te stillen in zijn weelderig interieur. Denk aan pauwen, dichte groene oerwouden, rijke stoffen en gouden accenten.

Botanical – Tropische planten en motieven

Groen is de weg naar de toekomst

Planten in huis zorgen voor gezonde lucht en zijn een decoratieve aanvulling op je interieur. Kies voor een compositie van grote en kleinere tropische planten met grote donkergroene bladeren en lange hangpotten vanaf het plafond. Grote planten die je op de grond kan plaatsen zijn philodendron, paradijsvogelplant en calathea. Wat kleinere planten die je op tafeltjes kan zetten zijn alocasia amazonica en monstera obliqua. Leuke hangplanten zijn dan weer erwtenplant, rhipsalis en dischidia nummularia.

Of als je liever snijbloemen ziet, laat je dan inspireren door grote kleurrijke bossen met véél bloemen en weinig groen.

Vergeet witte muren

Heel belangrijk in het doortrekken van de ontdekkingsreizigerslook  is de keuze van het behangpapier. Dit moet de rijkdom van het oerwoud symboliseren. Kies minstens een grote muur uit of beter nog verschillende muren om te behangen met een motief.  Ga voor een tropisch botanische of floraal semi-realistische print. Hoe drukker hoe liever. Combineer eventueel met een effen, maar sowieso rijkelijk gekleurde muur. Kies voor donkergroen met bruin en pastel- of zalmroze of voor goud-zwart combinaties. “Go bigger and bolder” is het motto.

Gold – Gouden accenten

Gouden accenten maken bruggen tussen de items in dit interieur. Het gebruik van hoogglans goudaccenten verbindt het concept van de ontdekkingsreiziger met de art déco look. Denk aan gouden poten aan tafels en stoelen, spiegels, kandelaars en bloempotten. Geef je interieur een rijke uitstraling!

Retrolicious – Art déco stijl

Retrolicious 2020 botanical gold - 6

Fluweel is weer helemaal hot in 2020. Gebruik het stofje voor je gordijnen, kussens of romantische éénpersoonszetels. Ga voor donkere, verzadigde kleuren zoals smaragdgroen, kobaltblauw en koninklijk paars.

Combineer het met meubels en decoratiestukken met een art déco uitstraling. Kies voor items met eenvoudige geometrische vormen en harde verticale lijnen.

Vloeren zoals een zwart-wit tegelpatroon of een houten parket zijn helemaal perfect.

Bronnen

be2adorn.com
authenticinterior.com
goodhomesmagazine.com
pinterest.pt
onehandinmypocket.nl
ikea.be
oldtownflorist.com