Leefruimte met minimalistische touch

Gepubliceerd op
Leefruimte met leuke eetkamer en salon

Een moderne leefruimte is de ideale plaats om volledig tot rust te komen.
Daarom opteren de meeste mensen voor een leefruimte met minimalistisch interieur.

Ga voor comfort en meubels op maat.

Je kiest best voor meubels op maat. Hiermee trek je in je leefruimte strakke vormen en simpele lijnen door. Je kan al je meubels op maat laten maken. Zo passen ze perfect in je interieur. Hierdoor dragen ze bij aan de moderne inrichting.

De leefruimte staat ook voor ontspanning en rust. Je komt daardoor heerlijk thuis in een comfortabele omgeving. Dus kies ook voor zitmeubels waarin jij aangenaam zit. Zoals een stoffen hoeksalon. Ideaal voor een avond Netflix te kijken.

Intimiteit zit hem in de details. Accessoires met de juiste uitstraling die zorgen voor de perfecte verlichting of kleurcombinaties maken een ruimte extra huiselijk.

Zorg voor voldoende doorzicht.

Heb je vanuit je zithoek een prachtig uitzicht naar buiten? Laat het zicht dan niet blokkeren door je zitmeubels. Zodat je contact blijft houden met buiten.

Ook de salontafel zorgt voor extra transparantie. Een ronde vorm maakt het geheel wat vriendelijker. Bovendien kan je ze laten verwijzen naar de natuur buiten. Dat gaat door bijvoorbeeld met natuursteen te werken.

Gebruik natuurlijke kleuren en materialen. 

Je kan alle kanten op wanneer je natuurlijke materialen en kleuren gebruikt. Het past perfect zowel in een landelijk interieur als in een moderne woning. Neutrale kleuren laten zich makkelijk combineren met iedere stijl. Ook elementen zoals bijvoorbeeld hout brengen de natuur in huis. Hierdoor komt u meteen tot rust.

Daarom worden woningen in de verkoop vaak van neutrale kleuren voorzien. Dit trekt meer potentiële kopers aan. Tegenwoordig zijn witte en grijze muren populair. Hierdoor lijken de ruimtes groter en gezelliger. Met deze tinten hou je alle opties open. Je kan naar hartenlust combineren met meubels, schilderijen en andere objecten.

Geef je leefruimte dat ’tikkeltje extra.

In een modern interieur kan je experimenteren met details zonder teveel gebruik te maken van overbodige decoratieve versieringen. Wil je toch accessoires inpassen, kies je best voor objecten uit glas, kunststof of hout.

Wil je graag van je persoonlijke bibliotheek een eyecatcher maken? Dan kies je voor een boekenkast die deze ruimte doorbreekt.

Accessoires zorgen niet alleen voor intimiteit, ze vormen ook een vrolijke knipoog. Daarom werd er hier ook gebruikgemaakt van grijs tinten met natuurlijke kleuren.

Bron tekst: Hoog, www.hoog.design

Bron foto's: Behance, www.behance.net door Kirill Vill, ATO Studio, Hālō Studio