Herfst-proof interieur, zo maak je het.

Gepubliceerd op
Herfst tinten

Herfst betekent veel herfstwandelingen door het bos van rijke kleurschakeringen. Wij krijgen er zin van om het zo gezellig mogelijk te maken binnen! Anders gezegd, Cocoonen in een warm herfstinterieur. Ontdek hier enkele tips om je huis helemaal herfstproof te maken!

Ander kleurtje

DIY of Do It Yourself tip: verf dat ene kastje in een leuke herfstkleur zoals oker, bruin, bordeaux, … Door een ander kleurtje te geven aan een bepaald meubelstuk fleurt je interieur meteen op, met de bedoeling je meubelstuk nog een nieuw leven te geven. Daarnaast zorgt het voor een leuke namiddag.

Tip! Schilder er nog een leuk motiefje op om wat karakter toe te voegen.

Haal de herfst binnen

Haal de herfst binnen, letterlijk!

Niet veel budget meer om dure stuks te kopen? Geen probleem! Ga een zalige herfstwandeling maken in de bossen en breng de mooiste blaadjes, takjes en kastanjes mee en maak er zelf leuke decoratiestukjes van. Dan heb je aan de ene kant een gezellige boswandeling gemaakt en aan de ander kant mooie versiering voor in huis.

Tip! Verzamel mooie blaadjes en bespuit ze door middel van koperspray. Hang de blaadjes aan een slinger of leg ze op tafel voor een herfstdinertje!

Geurtje in huis

Wat zorgt er voor een knusse herfstsfeer in huis? Geurkaarsjes natuurlijk! Je kan ze in alle geuren, kleuren en maten kopen waardoor je sowieso in jouw interieur passen.

Tip! Zorg voor één geurkaars en verschillende gewone kaarsjes. Anders krijg je als bijgevolg een mix van verschillende geuren.

Pompoenen tijd!

Een must in de tijd van de herfst? Pompoenen! Net als je jezelf in de keuken kan uitleven met pompoenen zijn ze ook heel leuk als decoratie. Je kan ze gewoon zo neerzetten of uithollen en een lichtje in plaatsen.

Tip! Spuit ze in een gewenste kleur of leef je uit en teken er zelf een motiefje op.

Vervanging

Denk niet meteen te groot! Maar kleine dingen zoals de kussenslopen van de kussens in de zetel vervangen geeft al meteen een andere look! Speel onder andere met uitgesproken herfst-tinten. Later vervang je de kussenslopen gewoon terug naar de originele kussenslopen ofwel shop je terug nieuwe voor kerstmis.

Tip! Voeg een buitenbeentje toe: licht oudroze bijvoorbeeld geeft net even een onverwachte touch en maakt het een tikkeltje frisser.

Fluweelgroen

Deze trend gaat verder op de jungletrend van de zomer, waarbij je met veel planten in je huis een gezellige sfeer creëert.  “Wat heeft dit met herfst te maken?” zal je jezelf wel afvragen. Je kan er makkelijk dekentjes, kussens en andere warme accessoires aan toevoegen met de bedoeling een warme sfeer te creëren. Concluderend dat je ‘herfstproof’ op verschillende manieren kan interpreteren.

Tip! Kies voor gezellig licht met lampenkapjes en kaarsen en voeg hier en daar een gouden tint toe. Kortom: ‘Style it your way’!

Bronnen

Vtwonen

Plazilla