Een oud kastje recycleren is niet moeilijk

Gepubliceerd op
geel kastje

Niet iedereen houdt van een kant-en-klaar interieur gekozen in een meubelzaak. Alles in dezelfde stijl, met een dressoir, eettafel en stoelen uit dezelfde reeks en het liefst gekocht bij Ikea is niet iedereen zijn ‘cup of tea’. Dan is een oud kastje opmaken de oplossing!

Ga voor een uniek kastje

Sommigen houden van iets unieks., iets wat eruit springt, iets wat niet iedereen heeft, iets wat gedurfd is. En zo’n meubeltjes kan je scoren op rommelmarkten, op 2dehands.be, in de kringwinkels en zelfs op Facebook. Maar het beste van alles: ze kosten je bijna niets!

Op schattenjacht

Thrift shops are my favorite places for inspiration, you never know what you’re going to find. It’s a treasure hunt.

Zo vond ik tijdens een schattenjacht dit oude kastje en voor €15 euro was het van mij. Ik zag het al helemaal voor me in de woonkamer staan. Een mooie mix van oud en nieuw, ik hou er persoonlijk wel van. En het past ook nog eens bij mijn chaotisch karakter.

Modern gemixt met een heel landelijk accent. Of hele strakke meubels met als uitschieter een kastje met krulletjes en bochtjes. Niet iedereen is er fan van. Maar een bepaald meubelstuk laten ‘poppen’ kan zoveel voor je interieur doen. Dat maakt het interessant, het lokt reacties uit en het zorgt voor een vrolijke toets in een ruimte in huis.

Make it pop!

Maar er miste nog iets aan mijn nieuwe kastje: kleur! Dus hop! Op naar de Brico en daar haalde ik een pot perfection lak in de kleur ‘vintage geel’ (te betalen met ecocheques: zo werden die ook eens gebruikt)en ging aan de slag.

Het voordeel van deze lak is dat je je meubelstuk niet moet opschuren, enkel ontvetten (dus heel goed schoonmaken). Dat scheelde een hoop prutswerk! En na 2 lagen was mijn kastje al klaar. Dus niet zo veel werk! En nu hebben we een uniek, one of a kind pronkstukje in onze woonkamer staan. Een ‘nieuw oud’ kastje waarover iedereen die hier binnenkomt wel iets zegt. Een kastje waarvan ik bijna zeker weet dat niemand anders het heeft. Een kastje om trots op te zijn.

Een ecologisch kastje

En het mooie aan dit hele verhaal: het is ecologisch! Je helpt er moeder aarde mee en is dat geen perfect excuus om aan de slag te gaan?

Door een oud kastje op te maken en in je interieur te gebruiken, verklein je je ecologische voetstap weer een klein beetje en alle beetjes helpen. En het is nog lief voor de portemonnee ook. Want dit gele pareltje heeft me maar €20 gekost (het kastje + de verfborstels. De lak is betaald met ecocheques).

bronnen:
quote: https://www.pinterest.com/pin/108297566021163814/ 
info over de lak: https://www.brico.be