Een kledingkast in een kleine slaapkamer

wit beddengoed naast bruin houten nachtkastje

Heb je een vrij kleine slaapkamer en ben je op zoek naar een goedkope kledingkast om jouw garderobe in op te bergen? Lees dan zeker onderstaande tips. Zo ben je zeker dat je de juiste kleerkast koopt. Er zijn immers verschillende mensen die foute keuzes maken en op deze manier ongewild hun bescheiden slaapkamer nog kleiner maken.

Bepaal eerst je interieurstijl

Eerst zal je moeten uitmaken in welke sfeer of stijl je je slaapkamer wil decoreren. Dat bespreken we bij de interieurstijlen.

Benut de hoogte

In een kleine slaapkamer plaats je best een smalle, hoge kledingkast in plaats van een breed, laag model. Op deze manier blijft er meer ruimte over voor je bed en andere meubelstukken.

Vind je geen kast die tot aan het plafond reikt? Gebruik dan ook de bovenkant als opbergruimte door er enkele mandjes of dozen op te zetten. Dat zorgt opnieuw voor plaatswinst.

Ga voor een lichte kleur

Een heel donkere kledingkast in een kleine slaapkamer is echt not doneWant donkere kleuren scheppen en benauwend gevoel en maken de ruimte visueel kleiner. Je kiest dus beter voor een lichte tint.

Wit is altijd een veilige keuze. Het is een kleur die in elke woonstijl past. Maar wie toch een blikvanger wil, kan kiezen voor een kleerkast in een pasteltint of een lichte houtsoort.

Vermijd open dressings

Een open dressing of kledingkast is erg stijlvol. Maar niet in een kleine slaapkamer. Het geeft een rommelige indruk en zorgt ervoor dat de ruimte krapper oogt dan ze werkelijk is. Daarom raad ik aan om een kast met deurtjes te kiezen. Zo is alles netjes opgeborgen uit het zicht.

Tip: draaideuren zijn niet altijd een goed idee in kleine slaapkamers, omdat er soms onvoldoende plaats is om de kastdeuren te openen en erlangs te gaan. Met schuifdeuren heb je dat probleem niet.

Kies spiegeldeuren op je garderobekast

Een kledingkast met spiegeldeuren heeft twee voordelen. Enerzijds is deze spiegel handig om je outfit te controleren. Anderzijds ontstaat er een verruimend effect. De spiegel zal het zonlicht weerkaatsen doorheen de ruimte, waardoor alles veel groter lijkt. Een garderobekast met spiegels is dus een uitstekende keuze voor compacte slaapkamers.

kast boven bed

Boekenkast boven het bed

Heb je er al aan gedacht om de ruimte boven het bed te gebruiken? Er bestaan namelijk wandkasten in een omgekeerde u-vorm met een uitsparing voor het bed. Op deze manier benut je de beschikbare opbergruimte maximaal.

Verschillende meubelfabrikanten hebben dit soort bedbruggen in hun assortiment zitten. Uiteraard kan je ook een schrijnwerken inschakelen voor maatwerk.

Kleine pootjes

Sommige kledingkasten hebben onderaan kleine pootjes, zodat ze enkele centimeters van de grond staan. Hierdoor ogen ze minder zwaar. En dat is net wat je nodig hebt in een slaapkamer met bescheiden afmetingen. Bijkomende bonus: je kan makkelijk onder de kast schoonmaken.

 

Bronnen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *