Creatief met cactussen en vetplanten

Gepubliceerd op
Vetplanten interieur

Om leven in ons huis te brengen gebruiken we kamerplanten. We hebben hier heel wat keuze in, maar we mogen zeker onze cactussen en vetplanten niet vergeten.

Je hebt geen groene vingers nodig want ze zijn makkelijk in onderhoud. Het is zelfs voldoende als je de plant 1 keer per maand water geeft. En je kan er decoratief veel mee doen!

Cactussen in alle kleuren en vormen

Cactussen zijn heel decoratief. Ze bestaan in verschillende kleuren en vormen. Je vindt ongetwijfeld een cactus naar jouw smaak. Ze kunnen in elk interieur passen met de geschikte bloempot.

Heb je een heel wit interieur? Gebruik dan cactussen met vele kleuren. Heb je eerder een warmer interieur, dan kan je kiezen voor een bloempot met een warme kleur of eerder juist een wit bloempotje.

Cactussen kunnen veel kleuren hebben. Groen, roos, geel, oranje, … je vindt ze allemaal. Ze kunnen je interieur heel wat opvrolijken zonder dat je er veel werk in moet steken.

Ga eens op zoek in je huis

Geen leuke bloempotten in huis? Geen paniek! Met wat creatieve ideeën bereik je al heel wat. Trek je keukenkasten maar eens open of ga op zoek naar wat  hout.

Heb je een aantal oude koffietassen die je niet meer gebruikt of sta je op het punt om een glazen bokaal weg te gooien? Dan houd je ze beter bij! Doe er wat zand of steentjes in en plant je cactus of vetplantje hierin.

De bloempotjes van ‘Estudio Floga’

Misschien zijn vetplanten en cactussen niet zo jouw ding. Maar met deze bloempotjes en plantenhouders vrolijk je deze planten meteen op. Estudio floga bracht ze op de markt en ze zijn leuk in elk interieur. Ze zijn dus zeker een aanrader om in huis te halen!

 

Vetplanten en cactussen: Wist je dat?!

Een cactus heeft heel wat stekels, deze stekels hebben ook een functie. Zo kunnen ze namelijk het dauw absorberen en ze zorgen voor extra vocht.

Bron foto's: 
Instagram, Robert Planta https://www.instagram.com/robertplanta/
Pinterest, Koleta Rina https://www.pinterest.com/koletarina/