Kurk (her)gebruiken in je interieur

Gepubliceerd op
Kurk van wijnflessen

Als u een liefhebber van heerlijke wijnen bent. Dan weet u dat de fles kan worden gerecycleerd. Maar ook dat de kurk zijn laatste rustplaats vaak vindt in de prullenbak. We bedachten hieronder een paar leuke tips om deze in je interieur te verwerken.

Kurkwand van wijnflessen

Je hebt er even werk aan. Maar je krijgt een mooie eyecatcher in jouw interieur. Je kan het in meerdere woonstijlen toepassen. Ze kunnen namelijk op een eenvoudige manier worden aangepast. Gewoon door de muur te beitsen of te verven zodat deze kleur bij de rest van jouw inrichting past. Je kan een kurkwand ook als groot prikbord gebruiken zonder schade aan de muur te brengen.

Wereldkaart van kurk

Ben je naast een wijnliefhebber ook nog is een traveller? Dan is dit de ideale manier om de twee te kunnen combineren in je interieur. Ook leuk om met spelden bestemmingen aan te duiden.

Als onderzetters

Wist je dat kurk een grote vuurbestendigheid heeft. Ideaal dus als je nog onderzetters nodig hebt. Je kan ze in kleine schijfjes snijden. Bovendien kan je ze samen met hout verwerken. Ook kan je ze als een naamkaarthouder gebruiken.

Vloermat

We hadden juist al gezegd dat het materiaal goed tegen warmte kan. Ook is deze ondergrond anti-slip en waterbestendig. Ideaal dus als je nog geen mat hebt voor in de badkamer.

Verlichting

Ben je misschien niet zo’n doe-het-zelf? Hier zie je dat je heel gemakkelijk iets in één kunt steken. Zonder ook maar gereedschap vast te nemen. Het enige wat je nodig hebt is: een glazen bokaal, wijnkurken en kerstboomverlichting. Simpel!

Wil je nog meer inspiratie? Kan je op Pinterest en Google nog meer leuke ideeën vinden.