Creatieve Diy TetraBox Lamp door Ed Chew

Gepubliceerd op
Creatieve Diy TetraBox Lamp

Creatieve Diy TetraBox Lamp

Ed Chew zag dat heel wat mensen in Maleisië drankkartons (de zogenaamde tetra paks) gebruikten in plaats van plastieken flesjes of aluminium blikjes. Wanneer hij eraan dacht hoeveel van deze verpakkingen op een stortplaats terecht komen, besloot hij om actie te ondernemen. Ed had een idee dat de Maleisische afvalberg drastisch kon verkleinen.Hij besloot om de lege drankkartons opnieuw te gebruiken.  De Creatieve Diy TetraBox Lamp begon vorm te krijgen. Hierbij liet hij zich inspireren door origami, de traditionele Japanse papiervouwkunst.  De lege tetra paks werden in repen gesneden en in vijf- en zeshoeken geplooid.

Deze vormen werden daarna gebruikt om lampenkappen te maken. Dankzij deze vouwtechniek moest er geen lijm of plakband gebruikt worden – nog een ecologisch voordeel van dit ontwerp.

Ed moest heel wat drankkartons verzamelen voor zijn eerste prototype. Zijn TetraBox Lamp bevat namelijk meer dan 450 tetra paks; een enorme hoeveelheid verpakkingsmateriaal dat anders op de vuilnisbelt was beland.

Dit project is niet zo gemakkelijk om te voltooien en vergt  veel tijd, geduld en precisiewerk. Maar het idee is natuurlijk heel erg cool en het bewijst een innovatief voorbeeld van hoe je recycleerbare items van elke dag omtovert tot iets bruikbaars en moois.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

De Creatieve Diy TetraBox Lamp community

De Creatieve TetraBox Lamp van Ed Chew werkte zo inspirerend dat er een heuse community rond werd gebouwd. Via een Facebook pagina wil Ed zoveel mogelijk mensen laten kennis maken met deze opmerkelijke producten. Je vindt er ook leuke voorbeelden van mensen die zelf een TetraBox Lamp gemaakt hebben.Vergeet niet om ons een seintje te geven wanneer je zelf een poging ondernomen hebt!

Voor verder details over de Creatieve  Diy tTtraBox lamp en Ed Chew’s vele andere innovatieve designs, bezoek dan edchem.my.

Bron: i Creative Ideas | 26/04/2018 | vertaald door MyssB