5 budgetvriendelijke decoratie-ideeën

Gepubliceerd op

Iedereen wil een gezellige thuis creëren, maar hoe begin je daaraan? Veel hangt af van de kleine details in huis, maar die zijn net het moeilijkst. En al die decoratie in huis, wat kost dat allemaal? Wij zijn ervan overtuigd dat niet alle decoratie duur hoeft te zijn, en hebben dan ook heel wat voorbeelden van betaalbare decoratie op een rijtje gezet. Ben je benieuwd?

1. Kaarsen

Het klinkt misschien een beetje ouderwets, maar kaarsen zijn tegenwoordig echt wel hip. Ze komen in verschillende maten, vormen, geuren en kleuren.

Geurkaarsen,  geven niet alleen een leuke uitstraling door hun warme kleuren, ze geven je woning ook nog een lekker geurtje er boven op. Let wel op dat je het huis niet vol zet met geurkaarsen, want de mengeling van de geuren zal ’too much’ zijn.

Kaarsen in een kandelaar,  geven jouw eettafel een strakke exclusieve uitstraling, en stralen klasse uit
Theelichtjes, want eenvoud siert en theelichtjes geven jouw salontafeltje een gezellige en warme sfeer.

 

2. Lampen

Verlichting is altijd een goed idee als sfeermaker. Er bestaan heel wat soorten lampen, die elk hun eigen stijl en doel hebben. Je hoeft geen honderden euro’s uit te geven om jouw nachtkastje of dressoir net dat extraatje te geven.

Staanlampen zijn bijvoorbeeld de ideale oplossing om die lege hoek op te vullen in je interieur. Op die manier breng je wat sfeer in de ruimte, en vul je de anders verloren ruimte ook nuttig op.

Je kan natuurlijk zo ver gaan als je wil, met dimlichten, oude antieke lampen of net moderne, koperen modellen. In onze winkel hebben we ook wat verlichting staan, kom gerust een kijken nemen.

 

3. Bloemen en planten

Bloemen en planten brengen leven in huis, en kosten al bij al weinig. Oké, sommige planten hebben (redelijk wat) onderhoud nodig, maar dat vraag je dan ook best even na bij je aankoop.

Cactussen zijn bijvoorbeeld heel onderhoudsvriendelijk. Je hebt er weinig werk aan, en toch kun je ze tegenwoordig hip en cool in je interieur verwerken. In dezelfde categorie horen vetplanten. Ook zij hebben niet veel water nodig. Dit bijzettafeltje is daar een mooi voorbeeld van.

 

4. Beelden

Beelden hebben direct de naam een dure aangelegenheid te zijn, maar niks is minder waar. Je kan tegenwoordig zelfs in sommige winkels tal van items kopen waaronder ook sculpturen en potjes etc. tegen een lage prijs.

Beelden, overdrijf niet, ga voor sobere kleuren die jouw dressoir Padova een leuke uitstraling geven en een meerwaarde zijn voor het interieur.

Houten decoratie, vooral bij landelijke en warme interieurs. Hout brengt sfeer en warmte in je huis, zeker in combinatie met theelichtjes.

 

5. Doe het zelf

Het internet staat vol met “Do it yourself” ideeën. Check zeker even Pinterest of Instagram, waar DIY decoratie dé hype van het moment is. Daarbovenop heb je nog eens een anekdote erbij om aan je gasten te vertellen hoe jij aan dat leuke item komt.

Om maar iets te noemen: lege bokalen. Spaar ze, want deze kan je perfect beplakken met papiertjes en je kan zo in no time een leuk theelichtje te maken.

 

Bron: 01/09/2017 – Olivier De Vuyst – Meubis.be